Ny bok: Översättningsvetenskap i praktiken

För någon månad sedan kom den här boken från pressarna: Översättningsvetenskap i praktiken. Om översättningar, översättare och översättande. Den är utgiven på Morfem förlag och är redigerad av Lova Meister och mig. Tanken är att boken ska kunna vara en metodologisk hjälp på uppsatskurser inom översättningsvetenskapliga program eller om man skriver om ett översättningsrelaterat ämne.

Boken består av ett förord, en metodologisk introduktion, fem översättningsvetenskapliga studier, instuderingsfrågor och lästips samt en bibliografi över översättningsrelaterade avhandlingar i Sverige 1986–2018. Skribenter är Marcus Axelsson, Lova Meister, Lisa Mendoza Åsberg, Richard Pleijel, Malin Podlevskikh Carlström och Elin Svahn.

Det går att läsa mer om boken på förlagets hemsida. Boken går att köpa på tex Bokus och Adlibris.